13.Juli …
Catalyzator er nesten midt i Jul(i) …

Jeg har jo tidligere nevnt at jeg kastet meg på et strikkeprojekt som skulle bli klart til Jul og nå er det jo Jul(i) hihihi men rett skal være rett og prosjektet er langt fra ferdig. Det mangle mange detaljer og trådfestinger osv men jeg vil gjerne inspirere andre til å gyve løs på forberedelsene også og med denne “kavalkaden” vise at en ikke behøver å forstå græliske strikkeoppskrifter for å lage slike ting. Ingen av disse figurene er strikket etter oppskriftene i boken “Strikk julen inn” men de er inspirert av bildene i boken og undertegnedes strikkeferdigheter som stadig blir bedre har derfor blitt utfordret på det sterkeste.

BILDE 1: Maria .

BILDE 2: Josef.

BILDE 3: Eselet , her vil jeg fortelle en liten detalj, når jeg skulle lære å strikke var det jo raggsokker som var mitt primære mål og denne kunnskapen brukte jeg nå til å strikke alle vinklene på Eselet’s hals og kropp og innbiller meg jo at det er mye enklere enn oppskriften i boken som har en masse sammensying av strikkede deler for å få fasongen på dyret. Slik er det egentlig med alle figurene jeg har strikket her, de er strikket direkte i fasong og har ingen slike sammensyinger hverken i kroppene eller klærne / tilbehøret til figurene.

BILDE 4: Jesusbarnet .

BILDE 5: Engelen.

BILDE 6: Første Gjeter.

BILDE 7: Andre Gjeter.

BILDE 8: Gjetergutten.

BILDE 9: Sauene. Her må jeg også få legge inn en liten detalj / kommentar , som dere kan se på BILDE 4: Jesusbarnet , så ligger det blandt annet en “bleiebukse” ved siden av barnet og denne er det jo selvfølgelig Josef som har skaffet ullen til og derfor har den ene sauen, den lyssnutede, veldig kort pels som dere ser.

BILDE 10: Den første vismannen.

BILDE 11: Den andre vismannen.

BILDE 12: Den tredje vismannen.

BILDE 13: Krybbe. Denne krybben er laget av tynne bambuspinner (slike til å bruke til grillmat) og strikket teppe og pute. Pinnene har jeg kuttet i passe lengde og surret sammen til et stativ med brun bomullstråd og så tredd på den en strikket dyne/pledd som madrass og polstring over kantene slik at den ser varm og god ut. Puten er dekorert med en heklet blomst.

Jepp… det var det jeg hadde på tastaturet idag 🙂
Formen er swvikfull for tiden og det er derfor det blir lite nytt her på bloggen men jeg holder ut og kommer nok sterkere tilbake 🙂

Ønsker dere alle en vakker og fin fortsatt GOD SOMMER ! og ber om undskylning for at jeg desverre ikke svarer så ofte på kommentarer nå men jeg leser alle sammen grundig og tenker masse på dere.