18. Desember …
Catalyzator tenker tilbake Attende Advent …

Drømmen om en vedovn… i det gamle store tomme kalde huset nede i skogen står en vedovn, en sånn stor svart god vedovn du kan fyre opp en ballsal med om nødvendig. Men du må vite hva du driver med… å fyre opp en vedovn som har stått ubrukt noen år og som er kobla til ei vestvendt ytterveggspipe som ikke har kjent streif av varme på like lang tid er ikke en lek for byfrøkner … her i skogen finnes det heldigvis ingen byfrøkner men desverre finnes det bare fire vedkubber og de får ligge der til pynt til en annen anledning så disse bildene ble tatt med varmende ildtunger fra to ute-fakkler … “man tager hva man haver” …

Utefakkler duger egentlig ypperlig i vedovnen … sånn til fotografisk ære altså, noe varme av stor skala ble det ikke men koselig … og kjekt å se at trekken i pipa fungerer iallfall 🙂

Jeg tok en tur ned til huset igjen fire-fem timer senere og da var det faktisk lunk i ovnen men fakklene luet på siste dråpe og hadde nok gjort sin dont for denne gang, det var uansett et koselig skue og mange minner fra barndommen med lange kvelder og vedfyring ramlet rundt i tenketingen når jeg rullet meg hjemover til garasjehula igjen.

I farta forbi kjøkkenvinduet i det store tomme kalde gamle huset nede i skogen la jeg merke til noe der ute på det overgrodde ustellte beitet…

Jeg måtte ta i bruk zoomen …

Med enda mer zoom måtte jeg støtte kameraet i vinduskarmen for å få nogenlunde klart bilde …

Max zoom … + enda mer sånn forstørringszoom … Du ser det nå ? … der den traver avsted med snerten løft i halen og nakken i flott bue … som om den forsøker å si meg ” Jeg er her , vandrer omkring i Guds frie natur , savner du meg ? ”

Sånn er Adventstiden , en tid for ettertanke og minner , en tid som helt av seg selv har en egen atmosfære fyllt av minner uansett hvor du er og uansett hvem du er. Gode minner , varme , savn og desverre vonde minner som du helst ville være foruten … men totalt sett er den en tid som helt sikkert har bidratt i stor grad til å forme deg til den du er idag på både godt og vondt men med en ubetalelig verdifull erfaring i livet og livets luner. Vi må bare lære å bruke erfaringen vår på en god måte og nyte de øyeblikkene som de gode minnene bærer med for oss.

God videre Advent 🙂